Brand bij de paardenshow Raveleijn in de Efteling

Brand bij de paardenshow Raveleijn in de Efteling

Geplaatst op 30 mei 2023, om 12:09 uur

KAATSHEUVEL – Dinsdagochtend is er brand uitgebroken in de arena van de paardenshow Raveleijn in de Efteling. Dit gebeurde tijdens de show van 11.30 uur, waarna de arena direct werd ontruimd. Als voorzorgsmaatregel is ook het aangrenzende kantoorpand, dat dezelfde naam draagt, geëvacueerd.

Op dit moment is er nog geen informatie beschikbaar over mogelijke schade aan het decor. Raveleijn wordt sinds 2011 opgevoerd in een openluchtarena die zich bevindt tussen de attracties Droomvlucht en Villa Volta. Het ontwerp van de arena lijkt op een middeleeuws dorpsplein, met twee gevelrijen waarachter kantoren zijn gevestigd, en een grote toren. Er staat ook een overdekte tribune naast.

De oorzaak van de brand moet nog worden onderzocht. Tijdens de voorstelling, die wordt geproduceerd door het Franse bedrijf Puy du Fou, worden vuureffecten gebruikt. Tijdens het hoogtepunt van de show worden verschillende vlammenwerpers in het decor geactiveerd. Het vermoeden bestaat dat er iets mis is gegaan met deze effecten.

Gisteren moest de show Raveleijn ook al worden stopgezet toen een mannelijke ruiter ten val kwam. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto’s: Persbureau Midden Brabant