60-jarige man overleden door incident met mes in winkel

60-jarige man overleden door incident met mes in winkel

Geplaatst op 30 mei 2023, om 14:37 uur

AMERSFOORT – Een 60-jarige man uit Amersfoort die op 17 mei betrokken was bij een conflict in een winkel in Amersfoort is overleden, meldt de politie. De man was op die woensdag tegen het hoofd geslagen en was in kritieke toestand opgenomen in een ziekenhuis.

Het incident gebeurde in een winkel aan de Nijverheidsweg-Noord in de Utrechtse plaats. Volgens de politie was er sprake van een “zakelijk conflict” dat uit de hand liep. De 60-jarige man was een klant die een conflict had met een 39-jarige winkelmedewerker. Die heeft verklaard dat de 60-jarige op enig moment een mes trok. Hierop schoot een 29-jarige collega van de winkelmedewerker te hulp en hij werd vervolgens in zijn been gestoken.

Daarop sloeg de 39-jarige de 60-jarige man met een voorwerp uit de winkel tegen het hoofd. Deze klap was fataal, zo blijkt nu. Het incident wordt verder onderzocht. Volgens de politie wordt er vooralsnog uitgegaan van een zogeheten “noodweer scenario”. Na afronding van het onderzoek neemt het Openbaar Ministerie een definitieve beslissing of er al dan niet zal worden vervolgd. De 29-jarige kon na behandeling van de steekwond het ziekenhuis weer verlaten.