Visser bedreigt boer met bijl op eigen weiland

Visser bedreigt boer met bijl op eigen weiland

Geplaatst op 29 mei 2023, om 11:20 uur

PANNERDEN – Een Pannerdense boer is zaterdag op zijn eigen land bedreigd met een bijl, dat schrijft De Gelderlander. De verdachte is een visser die de aanwijzingen van de boer niet opvolgde.

De visser maakte deel uit van een gezelschap van vijf. Ze hadden een auto met Duits kenteken en zaten te vissen aan het Pannerdensch Kanaal op het land van de boer. De boer kwam ter plaatse omdat zijn paarden waren uitgebroken uit het weiland, en in de wei van de buurman waren gelopen.

Bij het terugleiden van de paarden liep de visser steeds in de weg, waarop de boer vroeg of de visser even aan de kant wilde blijven. Hierop pakte de visser een bijl waarmee hij de boer bedreigde. De boer was zo geschrokken dat hij 112 belde en de politie met vier auto’s ter plaatse kwam.

Een woordvoerder van de politie bevestigd dat er zaterdag een melding is binnengekomen van iemand die met een bijl werd bedreigd. De bedreiging werd door de visser ontkend en er werd geen bijl gevonden. Dat maakte dat de politie niet meer kon doen dan de vissers in kwestie te verzoeken om te vertrekken.

De boer bevestigd de gang van zaken en meldt dat de vissers zijn weggegaan. Ook denkt de boer dat de visser de bijl in het water heeft gegooid.