Automobilist aangehouden na opzettelijke aanrijding met wielrenners, één zwaargewonde

Automobilist aangehouden na opzettelijke aanrijding met wielrenners, één zwaargewonde

Geplaatst op 28 mei 2023, om 13:48 uur

BAKEL – Zondagmiddag heeft een ongeval plaatsgevonden tussen meerdere wielrenners en een automobilist aan het Heidveld in Bakel.

Rond 12:15 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor het incident. Twee wielrenners zijn gewond geraakt bij een verkeersruzie met een automobilist. Volgens een agent zouden de wielrenners met een groep op de weg gereden hebben waardoor de automobilist hun niet kon passeren. Nadat de automobilist na de nodige gebaren van de wielrenners zich er toch langs gewurmd had zouden twee van de wielrenners de achtervolging hebben ingezet op de auto. Hierop zou de automobilist stevig geremd hebben waarna de twee wielrenners hard achter op de auto fietste. Een van de wielrenners raakte hierbij zwaargewond. De andere liep wat schaafplekken op. De zwaargewonde wielrenner is met de ambulance naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen gebracht.

De automobilist zou zijn overgebracht naar het politiebureau voor een verklaring af te leggen. De weg was enige tijd afgesloten voor doorgaand verkeer.

Foto’s: AS Media