ME zet waterkanon in bij demonstratie XR op A12

ME zet waterkanon in bij demonstratie XR op A12

Geplaatst op 27 mei 2023, om 11:58 uur

DEN HAAG – De politie heeft een waterkanon ingezet bij de demonstratie van klimaatactivisten van Extinction Rebellion op de A12. Vooraf werd gewaarschuwd dat het waterkanon zou worden ingezet als de enkele duizenden demonstranten niet van dat deel van de snelweg zouden vertrekken. Volgens de politie is er inderdaad geen gehoor gegeven aan die oproep. Er wordt vooral boven de menigte gericht.

Een aantal actievoerders gingen voor de waterwerper liggen en zijn door de politie weggehaald, twittert de politie.

De gemeente liet eerder weten dat de burgemeester van Den Haag ermee had ingestemd dat de politie gebruik mocht maken van de waterwerper op een lage stand.

Omstanders zingen onder meer: “Blus het vuur, niet het alarm”. Demonstranten hielden al rekening met een nat pak en velen hebben regenjassen aangetrokken. Ook hebben sommigen een zwembroek aan. Er wordt gespeeld met een opblaasbare flamingo en een krokodil. Een vrouw krijgt de straal van het waterkanon op zich maar een man gaat voor haar staan om de straal te incasseren. Andere demonstranten schieten op de waterwerper met waterpistooltjes.

Foto’s & video: Mizzel Media / Michel van Bergen

 

Door: ANP