ME begint klimaatdemonstranten van A12 te verwijderen

ME begint klimaatdemonstranten van A12 te verwijderen

Geplaatst op 27 mei 2023, om 13:20 uur

DEN HAAG – De politie is rond 13.50 uur begonnen met het afvoeren van demonstranten van Extinction Rebellion (XR). Mensen worden opgetild en in bussen van vervoersmaatschappij HTM gezet. De actievoerders blokkeerden al enige tijd de A12 in Den Haag om zo te demonstreren tegen fossiele subsidies.

Sommigen stribbelen wat tegen en laten zich de bus indragen. De sfeer is gemoedelijk, er wordt nog steeds gedanst en gezongen. Er komen steeds bussen aanrijden om demonstranten weg te brengen.

De politie probeerde eerder de klimaatactivisten te ontmoedigen door ze nat te spuiten met waterkanonnen. Ook waarschuwde de politie dat demonstranten die geen gehoor gaven aan de oproep om te vertrekken, zouden worden aangehouden.

facebook

Door: ANP