Man (34) opgepakt om vernieling Pride-expositie

Man (34) opgepakt om vernieling Pride-expositie

Geplaatst op 26 mei 2023, om 15:39 uur

ALKMAAR – Een 34-jarige man uit Alkmaar is vrijdag aangehouden voor het vernielen van de Pride-expositie in diezelfde plaats. De tentoonstelling op het Stationsplein werd vrijdagochtend voor de tweede keer vernield. Of de verdachte mogelijk ook betrokken was bij de eerdere vernieling, wordt onderzocht.

De verdachte liep vrijdag met een steekwapen door het centrum. Hij werd na een zoektocht aangehouden op de Koningsweg.

“De tentoonstelling Intersekse, 1 op 90 van Open Mind is vanochtend voor de tweede keer vernield”, zegt Christian Schouten, de wethouder die onder meer gaat over diversiteit in Alkmaar. “We leven mee met de geportretteerden, de makers van deze tentoonstelling en de Alkmaarders die dit raakt. Deze vernielingen in onze Pride-week tolereren wij niet en stemmen ons verdrietig. Het geeft wel de noodzaak van de Pride-week weer en hoewel we schrikken van deze vernielingen, laten we ons zeker niet afschrikken.”

Door: ANP