40 bewoners geëvacueerd wegens brand bij verpleeghuis

40 bewoners geëvacueerd wegens brand bij verpleeghuis

Geplaatst op 26 mei 2023, om 06:41 uur

ZAANDAM – Bij verpleeghuis Oostergouw aan de Koningin Julianaweg in Zaandam hebben donderdagavond tuinmeubels in brand gestaan. Hierdoor kwam veel rook het pand binnen en werden er ongeveer 40 bewoners geëvacueerd.

Nadat de brand rond 23:00 uur werd ontdekt werden de hulpdiensten met meerdere voertuigen opgeroepen. Bij de brand kwam veel rook het pand binnen. Hierdoor moesten 40 bewoners tijdelijk elders in het complex. Na een half uur was de brand onder controle en is het pand geventileerd. Hoe de brand is ontstaan, is nog onbekend.

Twee medewerkers van het zorgcomplex zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht omdat ze rook hadden geïnhaleerd tijdens de ontruiming.

Foto’s: Mizzle Media / Michel van Bergen