Na een jaar nieuwe aanhouding voor schietpartij Amsterdam-Noord

Na een jaar nieuwe aanhouding voor schietpartij Amsterdam-Noord

Geplaatst op 25 mei 2023, om 12:18 uur

AMSTERDAM – De politie heeft na een jaar een vijfde verdachte aangehouden voor een schietpartij op het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord op 18 mei vorig jaar. Het gaat om een 23-jarige man uit Amsterdam-Noord, die verdacht wordt van betrokkenheid bij de schietpartij.

De Amsterdammer is afgelopen dinsdag in zijn huis aangehouden. Eerder pakte de politie al vier andere mannen op.

Op 18 mei vorig jaar kreeg de politie meldingen dat er op het parkeerterrein bij het Buikslotermeerplein gevochten en geschoten werd. Drie mannen, die in het donker waren gekleed, renden daarna in de richting van de IJdoornlaan en reden vervolgens weg in een zwarte Seat Leon. Bij de schietpartij werd een man door meerdere kogels geraakt.

De politie gaat door met het onderzoek en is op zoek naar meer informatie.

Door: ANP