Middelbare school dicht na bedreiging

Middelbare school dicht na bedreiging

Geplaatst op 24 mei 2023, om 09:50 uur

AMSTERDAM – Middelbare school Spinoza20first in Amsterdam-Oost is woensdag gesloten vanwege een bedreiging. De school bevestigt na berichtgeving van Het Parool dat er dinsdagavond een bericht op sociale media verscheen waarin werd gedreigd met een schietpartij. De naam van de school kwam daarin naar voren.

De politie doet onderzoek naar de dreiging, maar kan over de aard ervan geen uitspraken doen. De eindexamens van de leerlingen zijn verplaatst naar een andere locatie. De politie kan niet zeggen of er agenten bij deze locatie aanwezig zullen zijn. “We nemen maatregelen die passen.”

De school denkt dat de locatie donderdag weer open kan gaan, maar overlegt hier nog over met de politie.

Door: ANP