16-jarige Amsterdammer aangehouden voor steekpartij om dure jas

16-jarige Amsterdammer aangehouden voor steekpartij om dure jas

Geplaatst op 24 mei 2023, om 15:29 uur

AMSTERDAM – De politie heeft een 16-jarige Amsterdammer aangehouden voor betrokkenheid bij een mislukte straatroof en een steekpartij eind mei in Amsterdam-Zuidoost.

Het incident gebeurde op 21 maart dit jaar. Een 18-jarige jongen liep rond 21.40 uur over straat in Zuidoost in de buurt van een speeltuintje bij het Ochtenhof. Daar werd hij door drie jongens bedreigd met messen. Ze eisten dat hij zijn dure merkjas aan hen gaf. Nadat het slachtoffer dat had geweigerd, werd hij vastgehouden en op meerdere plekken gestoken en geslagen.

Het drietal sloeg daarna zonder buit op de vlucht. Het slachtoffer werd geholpen door surveillerende agenten en naar het ziekenhuis overgebracht. Het onderzoek naar de steekpartij is nog gaande en de politie sluit niet uit dat er meer verdachten worden aangehouden.

facebook