Student (18) overleden na val uit raam hotelschool

Student (18) overleden na val uit raam hotelschool

Geplaatst op 22 mei 2023, om 19:55 uur

MAASTRICHT – Een 18-jarige student is overleden in de nacht van 8 op 9 mei uit een raam op het terrein van de Hotel Management School Maastricht te zijn gevallen. Een woordvoerder van de politie sprak maandagavond over een noodlottig ongeval en verwees naar de school. Een woordvoerder van Zuyd Hogeschool liet weten dat het incident zich afspeelde in de Student Residence op het terrein van de hotelschool. Nadat de jongen uit het raam was gevallen, werd hij meerdere dagen kunstmatig in coma gehouden, maar hij overleed op 13 mei, bevestigde de woordvoerder van Zuyd berichtgeving in de Limburger maandag.

Onder meer slachtofferhulp heeft getuigen van het ongeval, evenals medewerkers en studenten van de school opgevangen. Zondag werd in de buurt van zijn ouderlijk huis een herdenkingsbijeenkomst gehouden. Daarbij waren zo’n vijftig medestudenten en een delegatie van de school aanwezig. Over het slachtoffer wil de school in verband met de privacy verder niets kwijt.

Het ongeluk gebeurde volgens de woordvoerder op een warme nacht in het relatief nieuwe wooncomplex op het terrein van de hotelschool. Bij zijn val kwam de jongen erg ongelukkig terecht, aldus de woordvoerder. Voor zover hem bekend was de student niet dronken.

Door: ANP