Grote vondst van drugsafval: 350 jerrycans aangetroffen

Grote vondst van drugsafval: 350 jerrycans aangetroffen

Geplaatst op 22 mei 2023, om 11:00 uur

ACHTMAAL – De politie heeft in het Noord-Brabantse Achtmaal aan de Roosendaalsebaan zo’n 350 jerrycans met vermoedelijk drugsafval gevonden. De vaten werden gevonden in een berm en twee sloten, waarvan er een droog ligt. De bodem en het oppervlaktewater zijn verontreinigd omdat een aantal jerrycans heeft gelekt. Er is nog niemand aangehouden.

Het gaat om de grootste vondst van drugsafval in die omgeving van dit jaar. Volgens een woordvoerder schat de politie in dat het om zo’n 6000 liter aan chemicaliën gaat. Een krantenbezorger maakte er maandagochtend vroeg melding van.

De politie onderzoekt waar het drugsafval vandaan komt en vreest voor bodemvervuiling door de lekkende vaten. “We zijn in overleg met de gemeente over het veilig opruimen van de dumping”, zegt de woordvoerder. Volgens hem is er geen direct gevaar voor mensen.

Getuigen worden gevraagd zich te melden.

Foto’s: Tom van der Put