Drie Nederlanders omgekomen door lawine in Zwitserse Alpen

Drie Nederlanders omgekomen door lawine in Zwitserse Alpen

Geplaatst op 22 mei 2023, om 17:59 uur

BERN – In de Zwitserse Alpen zijn drie Nederlanders om het leven gekomen door hoogstwaarschijnlijk een lawine. Dat meldt de Zwitserse politie. De drie, twee mannen van 32 en 40 en een vrouw van 30, werden al een aantal dagen vermist. De Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging meldt dat het om drie “zeer ervaren” bergbeklimmers gaat die ook instructeur waren van de NKBV.

Donderdagavond werd er voor het laatst iets van hen vernomen. De drie gaven aan dat ze vrijdag de berg Grosshorn zouden gaan beklimmen. Zaterdagmiddag werd er alarm geslagen. De drie Nederlanders werden zondagochtend gevonden aan de voet van de gletsjer Jegi. De Zwitserse politie zegt de exacte doodsoorzaak nog te onderzoeken.

Volgens de NKBV beklommen de drie alpinisten vrijdag “zeer waarschijnlijk” de Grosshorn (3754 meter) via de noordwand. Tijdens de afdaling is volgens de organisatie vermoedelijk een lawine ontstaan waarbij ze zijn verongelukt. “Dit is een groot verlies voor onze vereniging. Niet alleen waren zij goede en ervaren alpinisten, maar vooral betrokken vrijwilligers en fijne mensen. Wij gaan ze missen”, reageert NKBV-voorzitter Peter Valkenburg.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag kon nog geen commentaar geven.

.

 

Door: ANP