Verdacht pakketje waren aan elkaar geschakelde batterijen, omgeving weer vrijgegeven

Verdacht pakketje waren aan elkaar geschakelde batterijen, omgeving weer vrijgegeven

Geplaatst op 21 mei 2023, om 20:08 uur

DIDAM – De Irisstraat in Didam is zondagavond een lange tijd afgesloten geweest in verband met de vondst van een verdacht pakketje in een achterpad tegen een bouwhek.

Nadat het pakketje werd aangetroffen werd de omgeving afgesloten door de politie. Een explosievenverkenner kwam ter plekke en besloot dat de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ter plaatse moest komen om het pakketje verder te onderzoeken.

Rond 21:30 uur meldde de politie dat het ging om een pakketje met aan elkaar geschakelde batterijen. ”Er is duidelijk geknutseld, dat maakte het zo verdacht”, meldt de politie. ”We hebben het zekere voor het onzekere genomen.’

Foto’s: Persbureau Heitink