UPDATE: Dode en gewonde door brand in appartementencomplex

UPDATE: Dode en gewonde door brand in appartementencomplex

Geplaatst op 21 mei 2023, om 12:24 uur

BUCHTEN – Door een brand in een appartementencomplex in Buchten is zondagochtend een man om het leven gekomen. Een vrouw is gewond geraakt. Ook zijn twee honden omgekomen, meldt een woordvoerster van de politie. De vrouw is volgens een woordvoerster van de brandweer ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

De brand brak rond 05.50 uur door nog onbekende oorzaak uit in de Sint Catharinahof in het Limburgse dorpje. De woning brandde volledig uit. Het complex met zo’n tien woningen werd ontruimd. De brandweer riep mensen in de buurt op ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Dat gebeurt zodra de brandweer klaar is met nablussen. De brandweer moest de dakpannen van het huis halen om te controleren of er nog brandhaarden waren.

De bewoners van het appartementencomplex kunnen voorlopig nog niet naar huis. Dat komt omdat de brand een buis beschadigde waarin mogelijk asbest zit. Dit asbest heeft zich volgens de brandweer niet buiten het appartementencomplex verspreid.

Door: ANP