Scooterrijder ernstig gewond bij botsing met fietser

Scooterrijder ernstig gewond bij botsing met fietser

Geplaatst op 20 mei 2023, om 00:53 uur

APELDOORN – Een scooterrijder is vanavond zwaargewond geraakt na een botsing met een fietser op de Kayersdijk in Apeldoorn. Het letsel was dermate ernstig dat een mobiel medisch team werd ingevlogen met behulp van een traumahelikopter.

Rond 22.45 uur arriveerden vier ambulances op de plaats van het ongeval. Op het fietspad kwamen een scooterrijder en een fietser met elkaar in botsing. De oorzaak van het incident is nog onbekend. Hoewel er verlichting aanwezig is langs het pad, zijn sommige delen behoorlijk donker.

De scooterrijder liep zware verwondingen op. Een traumahelikopter werd opgeroepen om medische ondersteuning te bieden. De helikopter landde enkele honderden meters van de plaats van het ongeval op de carpoolplaats langs de A1. De scooterrijder werd met hoofdletsel naar de traumahelikopter gebracht, waar hij werd gestabiliseerd. Uiteindelijk werd de man met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De fietser liep lichte verwondingen op en werd gecontroleerd door ambulancepersoneel. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd. De politie heeft bij de fietser een blaastest afgenomen.

Foto’s: Persbureau Heitink