Dode (23) en drie gewonden bij ernstig ongeval

Dode (23) en drie gewonden bij ernstig ongeval

Geplaatst op 20 mei 2023, om 11:00 uur

ARNHEM – Op de kruising Eldenseweg met de Batavierenweg in Arnhem is zaterdagochtend een auto op de busbaan terecht gekomen en op een trolleymast geklapt. Een 23-jarige man uit die stad kwam om het leven. Drie andere inzittenden van de auto raakten gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat om mannen van 19, 25 en 26 jaar uit Arnhem, meldt de politie.

Even na 05:30 uur kwam de melding van het ongeluk binnen. Hulpdiensten, waaronder meerdere ambulances, een traumahelikopter en de brandweer, rukten met spoed uit. Ter plekke kwam een auto door onbekende oorzaak op de busbaan terecht. In de bocht, vlak voor het Gelredome, kwam de auto in de berm terecht en botste frontaal tegen een trolleymast. Uiteindelijk kwam de auto in de bosschage tot stilstand.

In de auto zaten vier personen. Een van hen overleefde de aanrijding niet. De drie anderen in het voertuig raakten gewond.

Na het ongeluk werd de weg afgesloten zodat de hulpdiensten hun werk konden doen. Ook werd de Verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie opgeroepen om onderzoek te doen naar de toedracht van het ongeluk.

Foto’s Roland Heitink