Hond alsnog overleden na uitslaande brand in woning met zonnepanelen

Hond alsnog overleden na uitslaande brand in woning met zonnepanelen

Geplaatst op 19 mei 2023, om 19:27 uur

SILVOLDE – In een woning aan de Kwartelstraat in Silvolde is vrijdagavond brand uitgebroken in een tussenwoning met zonnepanelen. Een hond overleefde de brand niet.

Even voor 18:30 uur kwam de melding van de brand binnen bij de meldkamer. Ter plekke woedde een brand op de eerste etage en het dak van een tussenwoning met zonnepanelen. De brandweer heeft een hond in een bench naar buiten gebracht. De hond kreeg zuurstof toegediend en werd gereanimeerd.

In eerste instantie leek het beter te gaan met de hond, maar later bij de dierenarts bleek het toch verstandiger om de hond te laten inslapen.

De brand sloeg over naar een naastgelegen woning, waarop de brandweer opschaalde naar grote brand. Een hoogwerker werd ingezet om de brand onder controle te krijgen. Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend. Twee woningen zijn onbewoonbaar, maar ook de andere buren in het rijtje worden tijdelijk elders opgevangen.

Foto’s ingezonden, waarvoor dank!