(fotoserie) woonwagen verwoest door felle brand

(fotoserie) woonwagen verwoest door felle brand

Geplaatst op 19 mei 2023, om 09:27 uur

GEMERT – In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de brandweer een brand bestreden op het woonwagenkamp aan de Viool in het Brabantse Gemert. De brand ontstond in een schuur en sloeg vervolgens over naar een woonwagen.

Rond 02.50 uur kreeg de brandweer een melding van een middelgrote brand. Drie blusvoertuigen werden ingezet, waarvan twee uiteindelijk de brand wisten te blussen. Vanwege het inademen van rook door meerdere personen, werden ook ambulancediensten en een traumahelikopter ter plaatse gestuurd.

De brandweer slaagde er niet in om te voorkomen dat het vuur zich van de schuur naar de woonwagen verspreidde. De brand in het dak maakte het blussen bemoeilijkt. Na ongeveer anderhalf uur strijd tegen de vlammen laaiden ze alsnog op vanuit het dak.

Er hoefde uiteindelijk niemand naar het ziekenhuis te worden vervoerd. Omstanders meldden dat de betrokkenen zelf hebben besloten om niet mee te gaan. De oorzaak van de brand is nog niet bekend en wordt nog onderzocht.

Foto´s: Emergency Response Photographer