Vrachtschip ramt woonboot

Vrachtschip ramt woonboot

Geplaatst op 18 mei 2023, om 08:29 uur

ARNHEM – Op de Nederrijn ter hoogte van de Rijnkade bij Arnhem heeft in de nacht van woensdag op donderdag een aanvaring plaatsgevonden tussen een tanker (vrachtschip) en een woonboot.

Even na 02:10 uur kwam de melding binnen dat een woonboot lek/ aan het zinken was. Hierop werden meerder brandweer eenheden en de politie gealarmeerd. Ter plekke bleek dat er een aanvaring had plaatsgevonden tussen een tanker en een woonboot. Vermoedelijk is de tanker, die onder de John Fronsbrug doorvoer richting de Nelson Mandelabrug, uit koers geraakt en tegen de achterzijde van de woonboot aan gevaren. Door de klap schoot de woonboot een stuk naar voren, plette een loopbrug en knalde op drie boten aan de ander kant van de loopbrug. Op de woonboot waren op dat moment mensen aanwezig.

Door de aanvaring is een forse deuk ontstaan aan de achterzijde van de woonboot, waardoor er water in de woonboot kwam te staan. Bij navraag aan de politie kon echter niet bevestigd worden of de boot daadwerkelijk lek was, of dat het water afkomstig is van een systeem in de woonboot. De tanker, die nauwelijks schade heeft opgelopen, is na de aanvaring een klein stukje doorgevaren en heeft het vrachtschip aangemeerd aan de Rijnkade. Een medewerker van het vrachtschip vertelde dat het schip leeg was van diesel.

De brandweer heeft de woonboot nagekeken zodat er niets meer kon gebeuren. Het incident is uiteindelijk overgedragen aan de Landelijk Eenheid die ter plekke onderzoek komen doen naar de toedracht van de aanvaring. De politie gaf aan dat er bij de aanvaring niemand gewond is geraakt en dat de mensen, die op de woonboot waren, vermoedelijk vannacht elders worden ondergebracht.

Foto’s: Dennis van Bemmel / Persbureau Heitink