Politieagent schiet verdachte in been bij aanhouding

Politieagent schiet verdachte in been bij aanhouding

Geplaatst op 18 mei 2023, om 17:30 uur

VENLO – Een agent heeft donderdagmiddag in Venlo gericht geschoten op een verdachte. De 33-jarige man werd in zijn been getroffen en is naar het ziekenhuis gebracht. De politie was in de namiddag naar de Brahmsstraat in de Limburgse plaats gegaan, nadat een melding was binnengekomen over “een verdachte situatie”.

Eenmaal daar zagen agenten de verdachte. Die stond nog gesignaleerd om te worden aangehouden. Tijdens de aanhouding schoot een agent hem in zijn been.

Onduidelijk is nog wat de agent naar het dienstwapen heeft doen grijpen. Dat wordt nader onderzocht door de rijksrecherche. Die werkwijze is standaard. Een andere politie-eenheid neemt ook het verdere onderzoek over.

 

Door: ANP