Mountainbiker aangevallen door roofvogel

Mountainbiker aangevallen door roofvogel

Geplaatst op 18 mei 2023, om 15:30 uur

UDEN – In natuurgebied De Maashorst is afgelopen week een mountainbiker aangevallen door een roofvogel. Omdat de man een helm droeg kon de vogel de man niet raken en bleef ongedeerd. Vermoedelijk gaat het om een buizerd die aanviel.

De vogel sloeg toe op een onverhard pad langs de sloot tussen de Zendenweg en Karlingerweg. Dichtbij de locatie zou een nest van de roofvogel zitten. De vogel zie fietsers, hardlopers en andere bewegende bezoekers al bedreiging voor het nest. Na de aanval zijn er waarschuwingsborden geplaatst bij het pad.

De kans dat je wordt aangevallen door een roofvogel is klein, maar in het broedseizoen is de kans iets groter. Dan beschermen roofvogels extra goed hun nest. Er wordt geadviseerd om de plek tijdelijk te vermijden. Mensen die wel in de buurt komen van de roofvogel, moeten rustig passeren.