Felle uitslaande brand in een woning in Boxtel

Felle uitslaande brand in een woning in Boxtel

Geplaatst op 17 mei 2023, om 08:55 uur

BOXTEL – Een felle uitslaande brand woedde dinsdagavond rond 23.45 uur in een woning aan de Eindhovenseweg in Boxtel.

De brandweer schaalde op naar middelbrand en zette naast twee blusvoertuigen ook een hoogwerker en een watercontainer in. De vlammen grepen razendsnel om zich heen, wat met flinke rookontwikkeling gepaard ging.
De weg werd volledig afgesloten zodat de hulpdiensten veilig konden werken. Door de brand is de schade aan de woning groot. Ook een aangrenzende woning liep de nodige schade op.

Verschillende buurtbewoners stonden op straat. Stichting Salvage is ter plaatse en zal namens de verzekering voor de eerste nodige zorg bieden. De brand bleek lastig te bestrijden en woedde in de spouwmuur van de woning. De vlammen waren inmiddels uit, maar het rookte nog lang door. Hoe de brand is ontstaan is op dit moment nog niet bekend.

Er vielen geen gewonden bij deze brand, de bewoners worden tijdelijk elders opgevangen.

Foto’s:  Sander van Gils