Vrouw (51) uit Eibergen bekend opzettelijk aansteken woningbrand

Vrouw (51) uit Eibergen bekend opzettelijk aansteken woningbrand

Geplaatst op 16 mei 2023, om 14:59 uur

EIBERGEN – Dinsdagmiddag heeft een 51-jarige vrouw uit Eibergen voor de rechtbank in Zutphen bekend dat zij opzettelijk haar huurwoning aan de Needseweg in brand heeft gestoken. De officier van justitie heeft een gevangenisstraf van 2,5 jaar geëist, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Daarnaast pleit de officier ervoor dat de vrouw verplicht wordt opgenomen in een kliniek voor de behandeling van haar alcoholverslaving en psychiatrische problemen.

Op 2 februari rukte de brandweer met meerdere voertuigen uit om het vuur te blussen nadat de vrouw de gordijnen van haar woning in brand had gestoken met een kaars. De brand verspreidde zich snel. Gedurende de brandstichting informeerde de vrouw haar ex-man live via WhatsApp. Ze stuurde berichten zoals “Alles staat in brand en ik ook” en deelde een foto van het brandende gordijn met de boodschap: “Brand goed”.

De vrouw vluchtte zonder haar buren te waarschuwen op het moment dat het vuur zich verspreidde. Ze legde tegenover de rechter uit: “Het gordijn vloog binnen drie seconden in brand. Ik kon niets doen met water. Het enige waar ik aan kon denken was vluchten. Ik ben in mijn brommobiel gestapt met mijn hond.” De politie heeft haar later gearresteerd.