Schade na explosie in woning Rotterdam, politie zoekt getuigen

Schade na explosie in woning Rotterdam, politie zoekt getuigen

Geplaatst op 16 mei 2023, om 08:59 uur

ROTTERDAM – In een woning in de Rotterdamse wijk Delfshaven heeft in de nacht van maandag op dinsdag een explosie plaatsgevonden. Hoewel er op het moment van de ontploffing mensen thuis waren, is volgens de politie niemand gewond geraakt. Wel is de woning aan de 1e Schansstraat beschadigd door de explosie, die rond 03.30 uur plaatsvond. Zo is de deur eruit geblazen en is er schade aan het raam.

Na de explosie is iemand in donkere kleding weggerend, zegt een woordvoerder van de Rotterdamse politie. De politie is op zoek naar getuigen die de verdachte hebben gezien.

Ook wordt onderzocht of het voorval iets te maken heeft met eerdere incidenten in de regio Rotterdam, waar de afgelopen maanden al meer dan vijftig explosies zijn geweest. Dat zijn er meer dan in heel vorig jaar. Ook in de buurt van Delfshaven gingen al meerdere explosieven af. De explosies worden in verband gebracht met ruzies in het drugsmilieu.