Man ernstig gewond door ontploffende petanquebal

Man ernstig gewond door ontploffende petanquebal

Geplaatst op 15 mei 2023, om 20:48 uur

STAVELOT/EINDHOVEN – Een man uit Eindhoven is op een weekenduitje in de Belgische Ardennen levensgevaarlijk verwond door een ontploffende petanquebal. Een andere Nederlander raakte bij het ongeluk lichtgewond, meldt de politie.

De bal was zaterdagavond oververhit geraakt in de brandende vuurkorf bij het onderkomen van de Nederlandse vriendengroep en explodeerde. Scherven raakten een van de Nederlanders, een dertiger, in het hoofd. Hij is ernstig gewond in het ziekenhuis opgenomen. Hoe het inmiddels met hem gaat, weet de politie niet.

Het is niet voor het eerst dat een oververhitte petanquebal “ontploft als een granaat” en slachtoffers maakt, zegt de politie van Stavelot-Malmedy. Zij waarschuwt “graag opnieuw” om het jeu-de-boulesspel bij vuur weg te houden.

De Nederlanders verbleven in Rivage voor een vrijgezellenfeest. Dat ligt vlak bij racecircuit Spa-Francorchamps.

facebook