Automobilist (81) rijdt bijna 200 km/u bij achtervolging

Automobilist (81) rijdt bijna 200 km/u bij achtervolging

Geplaatst op 15 mei 2023, om 10:16 uur

ARNHEM – Op zaterdag reed de marechaussee over de snelweg A12 bij Arnhem toen ze werden ingehaald door een auto die met hoge snelheid reed.

Ze gaven de bestuurder een volgteken, maar de man negeerde dit en ging er met hoge snelheid vandoor. De bestuurder vertoonde gevaarlijk rijgedrag, waaronder rijden over de vluchtstrook, rijden met 190 km per uur en rijden over het verdrijvingsvlak. Samen met politie Rivierenland, politie Doetinchem en het Grensoverschrijdend Politie Team hebben ze de auto uiteindelijk in Duitsland bij Rees kunnen stoppen. De bestuurder, een 81-jarige man uit Delft, bleek geen geldig rijbewijs te hebben omdat het ongeldig was verklaard. De man is overgedragen aan de autobahnpolizei in Hunxe.

In Nederland wordt er een proces-verbaal opgemaakt tegen de bestuurder vanwege zijn gevaarlijke rijgedrag en het rijden zonder geldig rijbewijs.