Zwembad van vakantiepark ontruimd vanwege ‘explosie’

Zwembad van vakantiepark ontruimd vanwege ‘explosie’

Geplaatst op 14 mei 2023, om 15:49 uur

ZEEWOLDE – Het zwembad op vakantiepark de Eemhof in Zeewolde is zondagmiddag ontruimd na een melding van een explosie.

Rond 13:30 uur kwam de melding van de explosie binnen bij de meldkamer. Hulpdiensten, waaronder de brandweer en de ambulancedienst, rukten met spoed uit. Echter bleek bij aankomst het niet te gaan om een explosie, maar om kortsluiting in de meterkast. De technische medewerkers waren bezig met onderhoud in de meterkast, die achterin de winkel van het zwembad ligt. Hier ontstond kortsluiting, wat gepaard ging met vonken. Het tweetal belde geschrokken de brandweer en meldden een explosie.

De twee medewerkers zijn uit voorzorg door de ambulancedienst overgebracht naar het ziekenhuis. Omroep Flevoland meldt dat het zwembad inmiddels weer open is.