Ara door de brandweer uit de boom gehaald

Ara door de brandweer uit de boom gehaald

Geplaatst op 14 mei 2023, om 22:28 uur

ZEVENAAR – Aan de Methen in Zevenaar is zondagavond een 4 jaar oude Ara (papegaai) uit de boom gehaald nadat deze twee dagen geleden was weggevlogen.

Afgelopen dagen waren er al meerdere melding binnen gekomen van waar de Ara was, maar telkens bij aankomst was de vogel gevlogen. Zondagavond werd de Ara opnieuw gespot, niet ver van de woning waar hij vandaan kwam. De brandweer werd ingeschakeld en kwam met twee voertuigen, waaronder een hoogwerker, ter plaatse.

Bij de reddingspoging van de brandweer, vloog de Ara weg en ging in een boom enkele tientallen meters verderop zitten. Hierop besloot de brandweer nog één poging te doen en deze slaagde. De eigenaren waren de brandweer enorm dankbaar dat ze de Ara hadden gevangen.