Woning waar explosief afging tweede keer doelwit

Woning waar explosief afging tweede keer doelwit

Geplaatst op 13 mei 2023, om 15:20 uur

AMERSFOORT – De woning op de Liendertseweg in Amersfoort waar in de nacht van vrijdag op zaterdag een explosief afging, was vermoedelijk een nacht eerder ook doelwit. Dat meldt de politie. Van het incident was geen melding gemaakt. Vrijdagavond werd de schade aan het huis ontdekt.

Bij het incident in de nacht van vrijdag op zaterdag is niemand gewond geraakt. De politie noemt de schade “aanzienlijk” en is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over de explosie. Vermoedelijk is er een explosief op het raam geplakt.

In de achtertuin van een huis aan de Fuchsiastraat in de Amersfoortse wijk Soesterkwartier ontplofte in de nacht van vrijdag op zaterdag een object, meldt de politie zaterdagmiddag. Alleen een tuinstoel raakte beschadigd. Niemand raakte gewond. Wat er precies ontplofte en of de knal te maken heeft met de andere explosies afgelopen nacht en eerder, wordt onderzocht.

In de nacht van woensdag op donderdag vond er ook een ontploffing plaats bij een woning in Amersfoort, toen aan de Vuursteenberg. Volgens de politie werd er toen een brandend voorwerp naar het huis gegooid, waarop een explosie volgde. Ook daarbij raakte niemand gewond. Zaterdagmiddag meldt Amersfoort in die straat tijdelijk een camera te plaatsen, vlakbij de locatie van de ontploffing. Deze hangt er vanaf deze zaterdag een maand. Volgens de gemeente maken buurtbewoners zich zorgen over de veiligheid in de straat. Als het nodig is wordt het cameratoezicht verlengd, is te lezen in een verklaring.