Drie minderjarige verdachten mishandeling Bijlmer langer vast

Drie minderjarige verdachten mishandeling Bijlmer langer vast

Geplaatst op 12 mei 2023, om 14:00 uur

AMSTERDAM – De drie minderjarige verdachten die nog vastzaten vanwege een poging tot doodslag op station Bijlmer Arena zijn al voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijven langer vastzitten. Dat laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie desgevraagd weten. Bij de mishandeling op vrijdagavond werd er een persoon op het spoor geduwd.

Het gaat om een jongen van 15 jaar en twee van 16 jaar. Een van 16-jarige jongens hoorde maandag al van de rechter-commissaris dat hij veertien dagen langer vast bleef zitten. De 15- en 16-jarige jongens hoorden woensdag dat ze twee weken langer in de cel blijven.

In totaal heeft de politie negen verdachten aangehouden, onder wie twee jongens van 12 en 13 jaar. De twee meldden zich zelf bij de politie en mochten dezelfde dag nog naar huis. Een andere 15-jarige mocht onder voorwaarden de cel verlaten. Drie anderen worden er niet langer van verdacht “actief aandeel te hebben gehad in de poging doodslag”, aldus de politie.

Op beelden is te zien hoe het slachtoffer op het station in Amsterdam-Zuidoost hard tegen het hoofd wordt getrapt terwijl deze op de grond ligt. Daarna staat het slachtoffer op, maar die wordt vervolgens het spoor op geduwd. Het slachtoffer is nog altijd spoorloos.

Het Parool meldde eerder dat het slachtoffer kort voor de mishandeling een minderjarige jongen ongevraagd op zijn mond zou hebben gezoend. De politie kon niks zeggen hierover.