Brand na explosie bij Surinaams restaurant

Brand na explosie bij Surinaams restaurant

Geplaatst op 4 mei 2023, om 13:33 uur

AMSTERDAM – In de nacht van woensdag op donderdag brak er brand uit bij een Surinaams restaurant aan het Bijlmerplein in Amsterdam. Rond 02.50 uur was er een harde knal te horen, waarna er brand ontstond.

De voorgevel van het pand raakte flink beschadigd. De brandweer kon het vuur snel blussen. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de explosie en de brand.

De afgelopen weken zijn er op veel verschillende plekken in de stad vergelijkbare incidenten geweest. Op 2 november 2018 werd het Surinaamse eethuis al eens gesloten nadat er voor de zaak een handgranaat was gevonden. Het is nog niet duidelijk of er een verband is tussen deze eerdere gebeurtenis en de brand van afgelopen nacht. Het onderzoek is nog gaande.

Foto’s: Michel van Bergen