Illegale fokker voor zesde keer dwangsom opgelegd

Illegale fokker voor zesde keer dwangsom opgelegd

Geplaatst op 3 mei 2023, om 18:40 uur

EERSEL– De gemeente Eersel heeft een illegale fokker in het Brabantse dorp woensdag opnieuw een dwangsom van 2500 euro opgelegd. Voor de zesde keer op rij inmiddels, liet een woordvoerster van de gemeente weten.

Controleurs van de gemeente vonden bij de fokker 171 honden, net zoveel als vorige week. Als gevolg van een uitspraak van de Raad van State mag de man in Eersel geen honden meer fokken en verhandelen. De man trekt zich van die uitspraak niet veel aan, want ondanks inmiddels zes dwangsommen van 2500 euro weigert de fokker te vertrekken.

De gemeente dreigde eerder de man een maximale dwangsom van 25.000 euro op te leggen, als hij niet vertrekt. De komende vier weken gaat de gemeente opnieuw controleren, waarbij per week 2500 euro wordt aangetikt.