Agent lost waarschuwingsschot bij aanhouding van 17-jarige

Agent lost waarschuwingsschot bij aanhouding van 17-jarige

Geplaatst op 3 mei 2023, om 21:04 uur

DOETINCHEM – De politie Doetinchem heeft een dinsdag een waarschuwingsschot gelost bij de aanhouding van een 17-jarige jongen uit Aalten. Een buurtbewoner meldde dat meerdere personen met bivakmutsen op straat zouden lopen en dat daarbij een vuurwapen werd gezien.

Wanneer de agenten aankomen zien ze een groepje mensen waarvan twee een bivakmuts op hebben. Het groepje rent vervolgens weg en gooit nog snel iets zwarts weg.

Waarschuwingsschot
Een van de agenten lost een waarschuwingsschot als hij ziet dat een van de verdachten naar zijn broeksband grijpt. De 17-jarige jongen blijft vluchten, maar uiteindelijk weten de agenten de jongen aan te houden.

Mes gevonden
Later op de avond hebben de agenten een flink mes gevonden, op de plek waar de verdachte iets weggooide.