43-jarige man om het leven gekomen op testterrein van DAF

43-jarige man om het leven gekomen op testterrein van DAF

Geplaatst op 1 mei 2023, om 21:22 uur

SINT OEDENRODE – Op maandagavond heeft zich een tragisch ongeluk voorgedaan op de proefbaan van DAF in Sint-Oedenrode. Een man van 43 jaar oud uit Loosbroek is daarbij om het leven gekomen. Het slachtoffer was een medewerker van DAF en was bezig met een testrit van een vrachtwagen toen er iets helemaal mis ging, zo meldt een woordvoerder van de politie.

Vanwege de ernst van het ongeluk werden diverse hulpdiensten opgeroepen, waaronder een traumahelikopter. Helaas heeft alle hulp niet mogen baten en is het slachtoffer ter plaatse overleden. De precieze toedracht van het ongeluk is nog niet bekend en wordt onderzocht door de Arbeidsinspectie. Dit is een standaardprocedure bij dergelijke ongevallen.

De proefbaan van DAF wordt gebruikt voor het testen van nieuwe vrachtwagens van de Eindhovense vrachtwagenfabriek. Het is een plek waar veelvuldig testritten worden uitgevoerd door medewerkers van DAF. Het is dan ook van groot belang dat de veiligheidsmaatregelen op de proefbaan goed in acht worden genomen om dergelijke ongelukken in de toekomst te voorkomen.