Meerdere keren geschoten bij overval op Tabakshuis

Meerdere keren geschoten bij overval op Tabakshuis

Geplaatst op 30 april 2023, om 18:24 uur

AMSTERDAM – Zondagmiddag is een medewerker van een tabakszaak aan de Sperwerlaan door een gewapende man overvallen. De verdachte zou daarbij ook hebben geschoten. Niemand is gewond geraakt. Korte tijd later heeft de politie een 37-jarige verdachte aan de Ketelmakerij aangehouden op verdenking van betrokkenheid van de gewapende overval. Medewerkers van specialistische eenheden zijn ter plaatse en doen onderzoek in de Sperwerlaan en Ketelmakerij kruising Noordwal.

Rond 17.20 uur staan meerdere klanten en een winkelmedewerker in de tabakszaak wanneer een persoon met een vuurwapen de winkel in komt lopen. De verdachte bedreigt niet alleen de medewerker maar ook de klanten. De verdachte zou daarbij ook hebben geschoten. Vervolgens moest de medewerker onder bedreiging van een vuurwapen buit aan de verdachte afstaan. Nadat de verdachte de buit heeft, vlucht hij in de richting van Ketelmakerij. Omstanders wijzen de vluchtende verdachte aan waarna agenten hem hebben kunnen aanhouden.

In beslagname
Meerdere politie-eenheden zijn ter plaatse gegaan en hebben in de omgeving een vuurwapen en de buit aangetroffen. Deze spullen zijn in beslag genomen en worden onderzocht. Ter plaatse zijn ook meerdere specialistische eenheden waaronder forensische opsporing, speurhondengeleiders en de recherche om onderzoek te doen naar deze gewapende overval.

Mizzle Media / Mexx van der Lieuw