Vrouw gewond door ongeval met quad, traumahelikopter landt op crossbaan

Vrouw gewond door ongeval met quad, traumahelikopter landt op crossbaan

Geplaatst op 29 april 2023, om 18:03 uur

GELDERMALSEN – Op zaterdagmiddag is een vrouw gewond geraakt door een ongeluk met een quad op de crossbaan aan de Poppenbouwing in Geldermalsen. Een traumahelikopter landde midden op het parcours.

Volgens de penningmeester van de Motorcross Club Geldermalsen gaat het om een eenzijdig ongeval waarbij een schokbreker van de quad afbrak waardoor de vrouw in een greppel terechtkwam. Het ongeluk gebeurde rond 14.00 uur en er werden direct hulpdiensten ingeschakeld. De vrouw is in ieder geval met gebroken ribben per ambulance naar het ziekenhuis in Utrecht gebracht.

Volgens de penningmeester werden voor even alle crossactiviteiten stilgelegd volgens een protocol. De traumahelikopter werd ingezet, maar de trauma-arts hoefde uiteindelijk niet in actie te komen. Inmiddels is de crossbaan weer in gebruik genomen. Over de toedracht van het ongeluk en de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekendgemaakt.

Foto’s: Marco van Deick/Persbureau Heitink