Felle uitslaande brand verwoest woning

Felle uitslaande brand verwoest woning

Geplaatst op 29 april 2023, om 19:00 uur

LEEK – Op zaterdagmiddag kwam er bij de meldkamer een melding binnen van een uitslaande woningbrand aan de Grietenij in Leek (Groningen).

Nog voordat de brandweer ter plaatse was, waren de rookwolken al goed te zien in de woonwijk. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit de woning en waren er diverse knallen te horen. Om te zorgen voor voldoende personeel en water is opgeschaald naar middelbrand, waardoor er een extra tankautospuit en hoogwerker ter plaatse zijn gekomen.

Veel buurtbewoners kwamen af op de sirenes en de rookwolken. De brandweer is direct de woning binnengegaan en heeft het vuur uiteindelijk weten te blussen. Na ruim een uur waren alle vlammen gedoofd en is er een nacontrole verricht met behulp van een warmtebeeldcamera. De woning heeft flinke schade opgelopen, maar het is niet bekend wat de oorzaak van deze felle brand was. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt bij deze brand.

Foto’s: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl