Voetbalwedstrijd stilgelegd nadat 8-jarige supporter lege beker op veld gooit

Voetbalwedstrijd stilgelegd nadat 8-jarige supporter lege beker op veld gooit

Geplaatst op 28 april 2023, om 21:19 uur

ZWOLLE – De wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Dordrecht in de Keuken Kampioen Divisie werd vanavond na een minuut of 20 stilgelegd nadat iemand vanaf de tribune een lege plastic beker op het veld had gegooid toen FC Dordrecht-speler Jari Schuurman een hoekschop ging nemen. De scheidsrechter besloot het spel te onderbreken en na een pauze van acht minuten weer te hervatten, aangezien niemand werd geraakt. Op dat moment stond PEC Zwolle met 1-0 voor door een penalty van Lennart Thy, KKD-topscorer.

PEC Zwolle communiceerde in de rust dat het om een 8-jarige supporter ging die het plastic bekertje had gegooid. Het kind en zijn vader werden direct uit het stadion begeleid en er heeft een gesprek plaatsgevonden. Volgende week volgt er nog een gesprek op de club. Kort na rust maakte de 20-jarige middenvelder Younes Taha de 4-0 met zijn derde treffer van de avond.

FC Dordrecht staat momenteel op de laatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie en had de punten hard nodig. PEC Zwolle, de koploper van de eerste divisie, promoveerde vorige week al naar de eredivisie. Er is op dit moment nog geen sprake van het definitief staken van het duel, aangezien niemand gewond is geraakt door de beker die op het veld werd gegooid.