Twee verdachten van schietpartij opgepakt in het buitenland

Twee verdachten van schietpartij opgepakt in het buitenland

Geplaatst op 28 april 2023, om 06:33 uur

VENLO – De politie heeft zondag twee mannen aangehouden voor de schietpartij die donderdagavond plaatsvond op het St. Hubertusplein in Venlo.

Bij de schietpartij, die plaats vond op een parkeerplaats, raakte een 41-jarige man uit Venlo gewond. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Een tweede slachtoffer, een 38-jarige man uit Venlo, meldde zich enige tijd later in het ziekenhuis voor medische hulp.

De forensische opsporing (FO) van de politie heeft uitgebreid sporenonderzoek gedaan op de locatie. Ook werd er een buurtonderzoek gestart en werden mensen die wat gezien hadden verzocht om contact op te nemen met de politie.

Zondag meldt de politie dat er twee personen zijn aangehouden. Het gaat om twee mannen van 31 en 27 jaar. Een van de mannen werd aangehouden op het vliegveld van Frankfurt. De ander werd aangehouden op het vliegveld van Düsseldorf.

Ook laat de politie weten dat de identiteit van een derde verdachte bekend is en hoopt de verdachte snel aan te kunnen houden.

 

Door: ANP