Twee gewapende overvallen binnen drie kwartier

Twee gewapende overvallen binnen drie kwartier

Geplaatst op 28 april 2023, om 22:30 uur

BEST – Op vrijdagavond zijn zowel de Kruidvat-vestiging aan het Wilhelminaplein als de PLUS supermarkt aan de Rendierhei in Best overvallen.

Het is nog onduidelijk of het om dezelfde dader gaat en er is voor zover bekend niemand gewond geraakt. Het is ook nog onbekend of er iets is buitgemaakt. De overval op het filiaal van Kruidvat vond plaats rond kwart over acht in de avond. De dader is een man van zeker vijftig jaar oud en droeg een blauwe jas met capuchon en pet. Volgens een Burgernetmelding had hij een wapen bij zich en is hij te voet gevlucht. De politie adviseert mensen die hem zien niet in zijn richting te gaan, maar wel 112 te bellen.

Later die avond, ongeveer drie kwartier na de overval op Kruidvat, werd ook de PLUS-supermarkt aan de Rendierhei overvallen. De dader droeg een zwarte jas, zwarte broek, pet en zwartwitte sportschoenen. Hij is lichtgetint en heeft zich na de overval op een fiets uit de voeten gemaakt. Net als bij de overval op Kruidvat adviseert de politie om 112 te bellen als iemand de dader ziet.

De twee overvallen winkels liggen op ongeveer twee kilometer afstand van elkaar. Vooralsnog is er geen informatie bekend over de identiteit van de daders en of er een verband is tussen de twee overvallen. De politie doet verder onderzoek naar de overvallen.