Vrouw betast, vervolgens klemgereden: vier mannen blijken haar redders

Vrouw betast, vervolgens klemgereden: vier mannen blijken haar redders

Geplaatst op 25 april 2023, om 12:41 uur

AMERSFOORT – Het slachtoffer ging in de avond hardlopen langs het fietspad dat parallel loopt aan de Utrechtseweg in de richting van het Bergpaviljoen. Ter hoogte van het Koningin Beatrixplantsoen kwam er een jongen langs op de fiets. Hij slingerde en kwam iets verderop tot stilstand. Het slachtoffer is de fietser gepasseerd en doorgelopen.

Bij de ingang van het Bergpaviljoen, een stuk verderop, reed dezelfde fietser echter tegen het slachtoffer aan en gaf haar een ferme klap op haar billen. Vervolgens zette de verdachte het slachtoffer klem met zijn fiets.

Het slachtoffer was hier niet van gediend en beveelde de verdachte weg te gaan. Aan de overkant van de weg fietste op dat moment een viertal jongens langs, mogelijk met een hockeystick. De verdachte is hier waarschijnlijk van geschrokken en is er vandoor gegaan.

Het signalement van de verdachte is als volgt:
Man;
Ongeveer 17 jaar;
Ongeveer 175 cm met een slank postuur;
Licht getint;
Half lang zwart haar met lichte slag;
Licht gekleurd trainingspak met ruitjes;
Witte sneakers;
Vlassig snorretje;
Droeg een grote draadloze koptelefoon, licht van kleur;
Reed op een damesfiets, deze was licht van kleur en rammelde erg.