Verdachte leeghalen waardetransport langer vast

Verdachte leeghalen waardetransport langer vast

Geplaatst op 25 april 2023, om 13:42 uur

SCHIEDAM – De 19-jarige man uit Almere die ervan wordt verdacht een bestelbusje te hebben leeggehaald op de Nieuwe Haven in Schiedam blijft voorlopig vastzitten. De rechter-commissaris heeft besloten zijn voorarrest met veertien dagen te verlengen, zo maakte het Openbaar Ministerie in Rotterdam dinsdag bekend. “Zijn exacte rol in de zaak wordt onderzocht”, aldus het OM.

Het voertuig zou vorige week vrijdag zijn gebruikt voor een waardetransport en de bestuurder van het busje wordt ook nog gezocht, meldde de politie eerder. Vanwege het lopende onderzoek worden er volgens het OM geen verdere mededelingen gedaan. Volgens De Telegraaf bestond het transport uit goud.