Noodverordening in Rotterdam rond koninklijk bezoek

Noodverordening in Rotterdam rond koninklijk bezoek

Geplaatst op 25 april 2023, om 14:44 uur

ROTTERDAM – In Rotterdam geldt woensdag en donderdag een noodverordening rond het bezoek van koning Willem-Alexander en zijn gevolg. Daarmee is bijvoorbeeld geregeld dat in de omgeving van de route van de koninklijke familie geen auto’s of motors mogen rijden en dat er geen gevaarlijke stoffen of voorwerpen mogen worden meegenomen.

Ook zijn bepaalde gebieden rond de route niet toegankelijk voor mensen die daarvoor geen toestemming hebben. Het gebruik van drones tijdens Koningsdag is niet toegestaan. In en rond het Afrikaanderplein in Rotterdam-Zuid, waar het bezoek begint, zijn controlepunten ingericht en zijn wegen geblokkeerd. Dat geldt ook voor andere plekken langs de route. Voor mensen die tegen de komst van de koning of de monarchie willen betogen zijn langs de route speciale protestvakken ingericht.

Rotterdam waarschuwt overtreders van de noodverordening dat de maximale straf een hechtenis van maximaal drie maanden of een flinke geldboete kan zijn.

Mensen die in Rotterdam op Koningsdag van het openbaar vervoer gebruikmaken, moeten rekening houden met een aantal beperkingen, meldt stadsvervoerder RET. Op de website van het vervoersbedrijf staan de omleidingen en stremmingen vermeld.