Scooterrijder (19) overleden door ongeval

Scooterrijder (19) overleden door ongeval

Geplaatst op 24 april 2023, om 19:34 uur

AMSTERDAM  – Een 19-jarige jongen uit Amsterdam is maandagmiddag omgekomen bij een verkeersongeval in Amsterdam-Zuid. De jongen zat op een scooter met iemand achterop en kwam in aanrijding met een voetganger op de Boelelaan.

Het ongeluk gebeurde rond 11.45 uur op een oversteekplaats op de Boelelaan, tegenover de Vrije Universiteit (VU). Meerdere hulpdiensten zoals ambulances en een traumateam kwamen ter plaatse om eerste hulp te verlenen. De scooterrijder en zijn duopassagier zijn met verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Daar overleed de 19-jarige jongen korte tijd later. De voetganger kon ter plaatse behandeld worden.

De toedracht van het dodelijke ongeval wordt nog onderzocht, meldt de politie.