Politieactie bij treinstation Groningen, man met vuurwapen gearresteerd

Politieactie bij treinstation Groningen, man met vuurwapen gearresteerd

Geplaatst op 24 april 2023, om 13:49 uur

GRONINGEN – Rondom treinstation Groningen en het Gedempte Zuiderdiep was de politie sinds eind maandagochtend op zoek naar een mogelijk gewapende man. Volgens politiewoordvoerder Thijs Damstra is de verdachte gezien met een nog onbekend wapen, waar door omstanders melding van is gemaakt. ‘Dat is de reden waarom wij in zware vesten op het hoofdstation aanwezig zijn’, aldus Damstra.

Het is niet bekend of de man verdacht wordt van betrokkenheid bij een incident. Wel werd een Burgernet-melding met het signalement van de verdachte verspreid en opgeroepen om, wanneer mensen de verdachte mogelijk zien, hem niet zelf te benaderen.

De politie liet aan begin van de middag weten dat de man is aangehouden op de Atoomweg in Groningen. Hij had een vuurwapen bij zich. De verdachte wordt overgebracht naar het politiebureau en zal daar worden verhoord.

Foto’s: Rick ten Cate