Drie mensen aangehouden rondom PSV – Ajax voor bier gooien

Drie mensen aangehouden rondom PSV – Ajax voor bier gooien

Geplaatst op 24 april 2023, om 07:35 uur

EINDHOVEN – De politie heeft zondag drie mensen aangehouden vanwege het gooien van bekers bier rondom de wedstrijd PSV – Ajax. Een persoon gooide tijdens de wedstrijd een beker op het veld, waarna de wedstrijd werd stilgelegd. De andere twee gooiden na de wedstrijd buiten het stadion met bekers bier en werden aangehouden voor baldadigheid. Deze twee verdachten zijn aangemeld voor een stadionverbod, laat een woordvoerder van de politie weten.

De biergooiers zullen zondagavond alle drie weer worden heengezonden. Details over identiteit van de verdachten kon de politiewoordvoerder niet geven.

Het voetbalduel in Eindhoven werd na een uur tijdelijk gestaakt omdat er vanaf een van de lange zijden een beker op het veld was gegooid. Na ongeveer een kwartier werd het spel weer hervat. PSV won met 3-0 van de Amsterdammers.