Auto met hoge snelheid over fietspad: rijbewijs kwijt

Auto met hoge snelheid over fietspad: rijbewijs kwijt

Geplaatst op 23 april 2023, om 11:34 uur

AMSTERDAM – Een automobilist die in de nacht van zaterdag op zondag met flinke snelheid over een fietspad in Amsterdam reed, is zijn rijbewijs kwijt. Volgens de politie reed de bestuurder met 110 kilometer per uur over het fietspad dat naast de Westhavenweg ligt.

De man krijgt een proces-verbaal voor de hoge snelheid en voor het rijden op een fietspad, meldt de politie op Twitter. Ook een andere automobilist is bekeurd voor het rijden op het fietspad. Een derde reed op de Radarweg meer dan 30 kilometer per uur te snel.

Die straten liggen in het Westelijk Havengebied. De politie controleert er regelmatig omdat er weleens straatraces worden gehouden.