Man wil gewonde gans op straat helpen en zakt in elkaar, busje en auto botsen

Man wil gewonde gans op straat helpen en zakt in elkaar, busje en auto botsen

Geplaatst op 19 april 2023, om 15:04 uur

EINDHOVEN – De hulpdiensten werden woensdagmiddag opgeroepen voor een reanimatie op de sterrenlaan in Eindhoven. Ter plaatse troffen ze een chaotische situatie aan. Omstanders waren al gestart met de hulpverlening van een persoon, op het wegdek werd een man gereanimeerd.

Een buurtbus raakte op de Sterrenlaan een gans op de weg. De bestuurder besloot zijn bus iets verderop aan de kant te zetten, en terug te lopen richting de gewonde gans.

Een bestelbus die op de rem moest voor de aangereden gans werd vervolgens door een Volkswagen van achter aangereden. Op het moment dat de bestuurder van de buurtbus zich over de gans ontfermde en voor hem net twee auto’s op elkaar waren gebotst, zakte de man in elkaar. Omstanders belde gelijk 112, de meldkamer besloot een reanimatie oproep uit te sturen via Hartslag.

Al snel waren er verschillende hulpdiensten aanwezig, de politie sloot de weg af, de brandweer installeerde een scherm en assisteerde de ambulance. Die waren met 2 wagens ter plaatse, ook een traumaheli werd opgeroepen.

Uiteindelijk is de bestuurder van de buurtbus al reanimerend met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De gans heeft de aanrijding niet overleefd, en is opgehaald door de dierenambulance.

Foto´s: Emergency Response Photographer